2021-04-08 08:27:26• hírek • Közlemény

Kortárs képzőművészeti tárlat nyílik Szatmárnémetiben

április 08 - május 31

A Romániai Képzőművészek Szövetségének (UAPR) Szatmár Megyei fiókja fiatal vizuális művészeinek éves seregszemléje egy kulturális projekt, amely lehetőséget teremt a szatmári közönségnek megismerkedni a tehetséges szatmári alkotókkal, az Újközpontban található Művészeti Galériában kiállított műveken keresztül.

Első alkalommal kerül megrendezésre a kortárs képzőművészeti tárlat, mely egy évente visszatérő kulturális esemény szeretne lenni, a Romániai Képzőművészek Szövetsége (UAPR) Szatmár Megyei fiókjának rendezésében, partnerségben a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal.

Az esemény célja, hogy a szatmári közönség megismerje a helyi képzőművészek új generációját, azok a különböző művészeti ágazatokban készített kortárs művészeti alkotásaikat, az innovatív elképzeléseket, a kommunikációt a művészeten keresztül és az ágazatok speciális technikáit, valamint az aktuális művészeti irányvonalakat.

Az első ilyen esemény témája: Inside/Outside

A belső-külső többféle értelmét az aktuális kontextusban kell vizsgálni, amikor sok kultúrális esemény már nem elérhető a közönség számára, illetve külső helyszínekre vagy a virtuális térbe költöztek. Egyeseknek a külső világ megismerése megújulást és relaxációt is jelent egyszerre, produktivitásra ösztönözve őket, ám ez most egy szűkebb környezetre korlátozódott. Az otthon sokaknak konfort-érzetet jelent, másoknak pedig éppen ellenkezőleg. Persze másfajta értelmezés is lehetséges, a kreativitás szabadsága elegendő a jelentés megtalálásához.

A kiállítás megnyitóját a jelenlegi járványhelyzet miatt virtuálisan szervezik meg. Az esemény ünnepélyes megnyitóját online követhetik, az eseményhez csatolt linken keresztül, 17.30 órától.

A kiállítás május 31-éig tekinthető meg. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: